clanak False

Otvoren 11. memorijal poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Zagreba

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima, u Kustošiji, na Trgu siječanjskih žrtava, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, otvoren je 11. memorijal poginulim braniteljima Domovinskog rata...
12.04.2010.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima, u Kustošiji, na Trgu siječanjskih žrtava, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, otvoren je 11. memorijal poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Zagreba. 

Zagrebački gradonačelnik pozdravio je prisutne i istaknuo važnost održavanja ove hvalevrijedne tradicije. Gradonačelnik Bandić napomenuo je da se hrvatski branitelji ponovno nalaze pred iskušenjem te da im, kao i 90-ih, njihovo zajedništvo može najviše pomoći. 

Nakon otvorenja, s Trga siječanjskih žrtava, krenula je i tradicionalna biciklistička utrka, čiji je cilj bio na Medvedgradu, pokraj Oltara domovine.
Osim utrke, u sklopu Memorijala poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Zagreba, tijekom travnja, održat će se natjecanja u 16 različitih sportova u kojima će se natjecati preko 2000 sudionika.


Gradske vijesti - 2010.