clanak False

Od petka niže cijene parkiranja

Gradska se uprava na ovaj potez odlučila zbog prigovora građana i teških prilika u kojima trenutno živimo – naglasila je zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević dodavši da se analiziraju mogućnosti još nekih mjera poboljšavanja kvalitete življenja.
05.01.2010.

Od petka, cijene sata parkiranja u crvenoj, žutoj i zelenoj zoni te dnevne parkirne karte bit će u prosjeku jeftinije za oko 25,43 %, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare, u zgradi gradske uprave, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević tumačeći novi Pravilnik o korištenju javnih parkirališta, čije je donošenje inicirao gradonačelnik Milan Bandić, koji se primjenjuje od 8. siječnja, a donesen je na temelju Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja prihvaćene na sjednici Gradske skupštine 22. prosinca prošle godine.

Tako će cijena parkiranja za sat vremena u prvoj zoni iznositi 12, a ne 14 kuna kao do sada, u drugoj 5 umjesto 7 kuna, a u trećoj se zoni sat parkiranja smanjuje za kunu pa će iznositi dvije kune.

Sukladno tim cijenama predložene su i cijene dnevnih karata i to: I zona -
200 kuna, II zona - 100 kuna, a III - 50 kuna.

Pritom se smanjenje cijena ne odnosi na parkiranje u javnim garažama, niti na povlaštene mjesečne i godišnje parkirališne karte.

Gradska se uprava na ovaj potez odlučila zbog prigovora građana i teških prilika u kojima trenutno živimo – naglasila je zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević dodavši da naplata parkiranja nije instrument punjenja proračuna, već mjera koja ljudima istodobno osigurava kvalitetan promet u mirovanju s jedne te nesmetan prolaz pješaka i promet automobila s druge strane.

Ova je Gradska uprava oduvijek vodila brigu o stvarnim potrebama i željama naših sugrađana, a svojim smo odlukama uvijek pokušavali naći mjeru između kvalitete pružene usluge i pozitivnih zakonskih propisa u zemlji, zaključila je zamjenica gradonačelnika najavivši nove mjere za poboljšavanje kvalitete življenja u Zagrebu o kojima će biti riječ za nekoliko tjedana.

Osim zamjenice Pavičić Vukičević na predstavljanju novog Pravilnika bio je pročelnik GU za prostorno uređenje Davor Jelavić i voditelj Holdingove podružnice Zagrebparking Mate Kraljević.


Gradske vijesti - 2010.