clanak False

Nastavak suradnje Zagreba i Šangaja

Zagrebačko izaslanstvo od šangajskih kolega dobilo potporu oko uvođenja izravne avionske linije Zagreb - Šangaj te za zajedničku izradu promotivnog dokumentarnog filma o Zagrebu i Hrvatskoj...
23.06.2010.

(Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare održanoj nakon službenog posjeta Šangaju istaknuo kako je zadovoljan boravkom u tom kineskom gradu i uspostavljenim prijateljskim i poslovnim odnosima, poglavito zbog potpore dobivene od šangajskih kolega za uvođenje izravne avionske linije Šangaj-Zagreb i zajedničku izradu dokumentarnog filma o Zagrebu radi još boljeg predstavljanja Kinezima, a što je važno i za razvoj hrvatskog turizma. 

"Imali smo više nego uspješan put u Šangaj u povodu 30. obljetnice prijateljstva između Zagreba i Šangaja", istaknuo je gradonačelnik Bandić. Dodao je da je s gradskim izaslanstvom u Šangaju bio i rektor zagrebačkog Sveučilišta sa svojim suradnicima. 

Istaknuo je da su pozvali vodeće šangajske i kineske kompanije da sudjeluju u natječajima za velike kapitalne projekte Zagreba i cijele Hrvatske. Rekao je da će grad Zagreb zajedno s Vladom riješavati problem proširenja, rekonstrukcije Zračne luke Zagreb, te da su pozvali čelne šangajske tvrtke da se natječu na natječaju, za koji je uvjeren da će do jeseni biti usuglašen s Vladom. 

Zadovoljstvo boravkom u Šangaju na konferenciji su izrazili i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić. Oni su zajedno s gradonačelnikom Bandićem od 18. do 22. lipnja službeno posjetili Šangaj. 

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se s gradonačelnikom Šangaja Han Zheng-om, te s direktorom Ureda za promociju šangajskog turizma Dao Shu Ming-om i voditeljem Vijeća za međunarodnu trgovinu grada Šangaja Cen Funong-om. Direktor Ureda za promociju šangajskog turizma najavio je i dolazak šangajskih novinara koji se bave turizmom u Zagreb.
U Šangaju je bila svečano obilježena 30. obljetnica suradnje Šangaja i Zagreba, a upotpunio ju je i koncert Zagrebačkog kvarteta u Shanghai Oriental Art centru. 

Gradonačelnik Bandić posjetio je sa suradnicima i EXPO 2010. na kojem je obišao hrvatski, američki, čileanski i kineski paviljon.


Gradske vijesti - 2010.