clanak False

Gradonačelnik u posjetu Američkoj međunarodnoj školi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odazvao se jutros pozivu učenika Američke međunarodne škole u Zagrebu i u njihovom razredu odgovarao na brojna pitanja o gradu.
22.03.2010.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odazvao se jutros pozivu učenika Američke međunarodne škole u Zagrebu i u njihovom razredu odgovarao na brojna pitanja o gradu, a u povodu sudjelovanja na projektu Learning Service, nazvanom In Our Village, u sklopu kojega pišu knjigu o Zagrebu koju će čitati njihovi vršnjaci diljem svijeta.

Kako je uvodno pojasnila direktorica Škole Robin Heslip, projekt je nastao kao odgovor siromašnim učenicima iz sela Kambi ya Simba u Tanzaniji koji su prvi napisali knjigu o svome životu i zajednici. Učenici brojnih zemalja svijeta solidarizirali su se s njima i počeli pisati knjige o svom okruženju, a sve s naglaskom na razvijanje svijesti o pripadnosti globalnoj zajednici, razvijanju kritičkog mišljenja kod učenika i prepoznavanju potrebe za suradnjom i zajedništvom.

U pedesetak minuta ležernog druženja, učenici su gradonačelnika pitali o njegovom školovanju, o tome koja su zaduženja prvoga čovjeka grada, o gradskim parkovima i jezerima, o profesoru Baltazaru, o tržnioci Dolac, ali i o modelu Sunčevog sustava u Zagrebu o kojemu je, prema vlastitom priznanju, gradonačelnik morao ponešto i naučiti za ovu prigodu.

U društvu s gradonačelnikom Bandićem, školu su posjetili njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.


Gradske vijesti - 2010.