clanak False

Gradonačelnik primio predsjednika i direktoricu Festivala židovskog filma Zagreb

Nakon uspješno održanog 4. festivala židovskog filma Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika i direktoricu Festivala, Branka Lustiga i Natašu Popović.
17.06.2010.

Nakon uspješno održanog 4. festivala židovskog filma Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić primio je, u zgradi Gradske uprave, predsjednika i direktoricu Festivala, Branka Lustiga i Natašu Popović.

Osim o nedavno održanom Festivalu, u gradonačelnikovu Salonu razgovaralo se i o pripremama za 5. festival židovskog filma, koji bi se trebao održati od 22. do 28. svibnja 2011., a, kako je najavio gradonačelnik, Grad će biti pokrovitelj. 

Zagreb je prepoznao vrijednost ovog Festivala, koji je jedinstven u svijetu i koji svoje djelovanje posvećuje edukaciji publike o Holokaustu te razvijanju tolerancije i prihvaćanju različitosti. Na susretu su, također, dogovorene smjernice za sljedeći Festival kako bi se na vrijeme moglo započeti s pripremama.

Predsjednik Festivala Branko Lustig, na kraju je susreta gradonačelniku Bandiću predao uzorak plakete koju je Festival, kao zahvalu za dobročinstvo, dodijelio nekim od zagrebačkih, još živih pravednika ili njihovim potomcima, te kraljevskim obiteljima čiji su predstavnici pomagali Židovima tijekom Holokausta.


Gradske vijesti - 2010.