clanak False

Gradonačelnik dočekao djecu iz Beslana

U organizaciji Grada Zagreba, šestu godinu zaredom, djeca iz Beslana provest će dio ljetnih praznika u Novom Vinodolskom. Dobrodošlicu im je na zagrebačkom aerodromu kao i ranijih godina, zaželio gradonačelnik Milan Bandić.
13.07.2010.


U organizaciji Grada Zagreba, šestu godinu zaredom, djeca iz Beslana, njih 50, provest će dio ljetnih praznika, do 27. srpnja, u hostelu Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom.
Dobrodošlicu im je na zagrebačkom aerodromu kao i ranijih godina, zaželio gradonačelnik Milan Bandić.

Siguran sam da ćete i ove godine steći nova prijateljstva. Želim vam dobar provod, puno zabave, igre i razonode na našem plavom Jadranu, rekao je gradonačelnik Bandić koji je iz ruku zamjenice direktora prve škole u Beslanu Ganieve Elane, a u ime gradonačelnika Beslana Ruslana Daurova, dobio Plaketu za organizaciju dobrotvorne misije za pomoć pri rehabilitaciji i liječenju djece te time postao počasnim građaninom Beslana.

Kao dokazani prijatelj, osim Plakete gradonačelnik je dobio i nacionalnu čašu - takozvani rog te zastavu i iskaznicu Sjeverne Osetije.

Podsjetimo, riječ je o djeci, žrtvama terorističkog napada u Beslanu koji se dogodio u rujnu 2004., i u kojemu je poginulo 334 civila, od čega je 186 bilo djece.


Gradske vijesti - 2010.