clanak False

Gradonačelnica Varšave kod gradonačelnika Zagreba

Uoči sutrašnjeg zajedničkog sudjelovanja na okruglom stolu gradonačelnika na Godišnjoj skupštini EBRD-a, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, u gradskoj palači Dverce, kolegicu Hannu Gronkiewicz-Waltz, gradonačelnicu Varšave.
14.05.2010.

Uoči sutrašnjeg zajedničkog sudjelovanja na okruglom stolu gradonačelnika na Godišnjoj skupštini EBRD-a, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, u gradskoj palači Dverce, kolegicu Hannu Gronkiewicz-Waltz, gradonačelnicu Varšave s kojom se prošle godine susreo na Samitu regija i gradova u Pragu, a godinu prije na obilježavanju obljetnice pobune u Vašavskom getu.

Prvi ljudi glavnih gradova Zagreba i Poljske razgovarali su o iskustvima u upravljanju gradovima, o gradskim proračunima, komunalnoj infrastrukturi i posebno o mogućnostima korištenja predpristupnih fondova EU. Gradonačelnica Gronkiewicz - Waltz pozvala je zagebačkoga gradonačelnika da sa suradnicima posjeti Varšavu te predložila jačanje suradnje dvaju gradova, a kao svojevrsna uvertira u sporazum o prijateljstvu, bit će kulturna i razmjena na području obrazovanja. 

Na susretu u palači Dverce bio je i veleposlanik Poljske u Republici Hrvatskoj Wieslaw Tarka te zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

Inače, okrugli stol u hotelu Westin zamišljen je kao otvorena diskusija između gradonačelnika, a moderator će biti međunarodni konzultant u gradskim upravnim pitanjima Francis Conway. Gradonačelnici će raspravljati o aktualnoj ekonomskoj krizi, njenom utjecaju na funkcioniranje gradske uprave, na lokalno gospodarstvo i građane. Posebne teme bit će gradske financije, reforma komunalnih tvrtki i mogućnosti javno – privatnog partnerstva.

Osim gradonačelnika Zagreba i gradonačelnice Varšave, na okruglom stolu najavljeni su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, gradonačelnik bugarskog Burgasa Dimitar Nikolov i gradonačelnik Tirane Edi Rama.


Gradske vijesti - 2010.