clanak False

Grad i u 2010. nastavlja s potporom radu skloništa za zaštitu žrtava nasilja u obitelji

Gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, potpisao je danas ugovore o financijskoj potpori radu savjetovališta i skloništa za žene i njihovu djecu žrtve nasilja u obitelji s Udrugom Ženska pomoć sada i s Udrugom Autonomna ženska kuća Zagreb.
01.06.2010.

Gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, potpisao je danas, u zgradi gradske uprave, ugovore o financijskoj potpori radu savjetovališta i skloništa za žene i njihovu djecu žrtve nasilja u obitelji s Udrugom Ženska pomoć sada – SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja, u čije ime je Ugovor potpisala predsjednica Marijana Zrinka Jegrišnik, i s Udrugom Autonomna ženska kuća Zagreb, za koju je Ugovor potpisala koordinatorica Valentina Andrašek.

Time je, treću godinu zaredom, nastavljena provedba Zagrebačke strategije jedinstvene politike za zaštitu od nasilja u obitelji, pa će tako, u okviru zaključka, Grad u 2010., Udruzi Ženska pomoć sada, isplatiti oko 181,000 kuna, a Udruzi Autonomna ženska kuća Zagreb oko 559,000 kuna. Inače, osim Grada Zagreba i dviju udruga, potpisnici Strategije su i Zagrebačka županija te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koji su zbog financijskih problema ove godine smanjili sredstva namijenjena udrugama.

Iako je i Grad Zagreb pogođen recesijom, ovo nije mjesto za štednju – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, te poručio predstavnicama udruga da će i dalje biti među gradskim prioritetima jer je njihova plemenitost i posao koji obavljaju građanima potrebna.

Marijana Zrinka Jegrišnik, predsjednica Udruge Ženska pomoć sada, kao i Neva Tolle iz Udruge Autonomna ženska kuća Zagreb, zahvalila se gradonačelniku na podršci, a obje su naglasile kako je Grad, iako i sam u financijskim poteškoćama, jedan od rijetkih koji je za njih uvijek imao senzibiliteta i razumijevanja.


Gradske vijesti - 2010.