clanak False

Festival jednakih mogućnosti

Uz sudjelovanje 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je 600 osoba s invalidnošću, Festival će devetu godinu zaredom bogatim programom nastojati senzibilizirati javnost na probleme s kojima se u svakodnevnom životu susreću invalidne osobe...

25.05.2010.


U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, državne tajnice u Minstarstvu socijalne skrbi Dorice Nikolić, pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonšak i predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića,  jutros je na Trgu bana jelačića otvoren trodevni Festival jednakih mogućnosti.

Uz sudjelovanje 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je 600 osoba s invalidnošću, Festival će devetu godinu zaredom, kao manifestacija urbane kulture, bogatim programom nastojati senzibilizirati javnost na probleme s kojima se u svakodnevnom životu susreću invalidne osobe.

Pozdravivši okupljene građane i sudionike Festivala, gradonačelnik nije krio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima jer se, kako je naglasio, kroz edukacijsko rekreacijski program u sklopu ovog projekta s poteškoćama i potrebama osoba s invaliditetom upoznalo više od 100 tisuća Zagrepčana.

U prilog tomu reći će i podatak da u organizaciji i provedbi Festivala svake godine volontiraju studenti 15 zagrebačkih fakulteta.


Gradske vijesti - 2010.