clanak False

Do 17. rujna Dani kupina u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Dane kupine u sklopu kojih ćete do 17. rujna na deset najfrekventnijih lokacija u Gradu moći po povoljnijim cijenama kupiti kupine i proizvode nastale od njih.
16.07.2010.

Dani kupina na Tomislavcu

Manifestaciju Dani Kupina u kojoj će građani do 17. rujna na deset najatraktivnijih lokacija u Gradu moći kupiti domaće i svježe kupine uzgojene u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, otvorio je jutros na Tomislavcu gradonačelnik Milan Bandić u društvu sa zamjenikom župana Zagrebačke županije Rudolfom Vujevićem. 

Podvukavši važnost proizvodnje naših, domaćih proizvoda u Zagrebu i njegovoj okolici, gradonačelnik Bandić je pozvao građane da što više kupuju i jedu domaće kupine i proizvode nastale od njih, koje će se sada prodavati po vrlo povoljnim cijenama. Tako za pola kile svježih kupina treba izdvojiti 12 kuna, za staklenku od 370 ml marmelade ili želea 20 kuna, a za džem 15 lima. Litra rakije ili likera od kupina stoji 60 kuna, kupinovo vino 50 kuna. 

U ime izlagača gradonačelniku i Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo zahvalio se predsjednik zadruge Kupina eko Zdravko Biškup koji je, među ostalim, naglasio da su gradske vlasti prepoznale isplativost investiranja u ovu granu poljoprivrede pa tako potiču proizvodnju novih nasada kroz subvencije kupnje sadnica, sustava za navodnjavanje, osiguranja nasada od elementarnih nepogoda te održavanje postojećih nasada.

Više


Gradske vijesti - 2010.