clanak False

Britanski umjetnici Gilbert i George kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je, u gradskoj palači Dverce, primio britanske umjetnike Gilberta i Georgea i organizatore izložbe Jack Freak Pictures, koja će u Muzeju suvremene umjetnosti biti postavljena od 10. lipnja do 12. rujna. 
08.06.2010.


Uoči otvaranja izložbe Jack Freak Pictures britanskih umjetnika Gilberta i Georgea, jednih od najuglednijih i najutjecajnijih umjetnika današnjice, koju ćemo do 12. rujna imati prigodu razgledati u Muzeju za suvremenu umjetnost, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sinoć je u gradskoj palači Dverce upriličio prijem za poznate umjetnike i organizatore zagrebačke izložbe.

Zagreb, središte kulturnog života Hrvatske, koje je svoju pripadnost međunarodnoj suvremenoj sceni opravdao i kroz vizualne, scenske i glazbene djelatnosti počevši još od ranih pedestih godina prošlog stoljeća, rekao je gradonačelnik, pozdravivši uvažene goste te dodavši da je Zagreb oduvijek prihvaćao ali i bio ishodištem umjetnosti novih medija u regionalnom i europskom kontekstu.

Obrativši se umjetničkom dvojcu, gradonačelnik je naglasio da je njihov dolazak u Zagreb, sudjelovanje te kompleksna popratna događanja uz i unutar izložbe, dokumentarni film, konferencije i razgovori - umjetnički je i kulturni blagdan za znatiželjnu i već educiranu zagrebačku publiku.

U svibnju i lipnju u Zagrebu se odvijaju brojne kulturne manifestacije međunarodnog karaktera, zaključio je gradonačelnik dodavši: Tek što je završio Festival židovskog filma, u tijeku su Tjedan suvremenog plesa i Eurokaz, te Animafest, a izložba Gilberta i Georga, u Muzeju suvremene umjetnosti, svakako je kruna ovogodišnjih kulturnih događanja.

Na prijemu koji je uveličao i veleposlanik Velike Britanije u RH David Graeme Blunt, na svesrdnoj potpori Grada Muzeju zahvalila je ravnateljica Snježana Pintarić, a u superlativima o izložbi govorio je i direktor British –Councila Hrvatska Les Dangerfield.


Gradske vijesti - 2010.