clanak False

40. obljetnica smrti Većeslava Holjevca

U povodu 40. obljetnice smrti zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca (11.srpnja), izaslanstvo grada položilo vijence i zapalilo svijeće uz Grobnicu narodnih heroja na Mirogoju i kod spomenika gradonačelnika Holjevca u Aveniji koja nosi njegovo ime
12.07.2010.

Foto - galerija: obljetnica smrti Većeslava Holjevca


U povodu 40. obljetnice smrti zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca (11.srpnja), izaslanstvo grada: gradonačelnik Milan Bandić, potpredsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, akademik Petar Strčić i Juraj Hrženjak, položili su vijenac i zapalili svijeću na Grobnici narodnih heroja, počivalište znamenitog gradonačelnika koji je tu dužnost obnašao jedanaest godina, od 1952. do 1963.

Nakon toga, položen je vijenac i zapaljena svijeća i uz spomenik gradonačelniku Holjevcu u aveniji koja nosi njegovo ime.

Inače, u godini velike obljetnice, uskoro bi u izdanju AGM-a, a na inicijativu Grada, trebao izaći zbornik Zagreb, ljetopis koji sadržava građu o povijesti, prošlosti i budućnosti grada Zagreba, a prvi broj posvećen je upravo Većeslavu Holjevcu.


Gradske vijesti - 2010.