clanak False

4. međunarodni zagrebački salon autokarikature 2010.

Na 4. međunarodnom zagrebačkom salonu autokarikature 2010., kojeg je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, GRAND PRIX nagradu osvojio je karikaturist Doru Axinte iz Rumunjske. Izložbu možete pogledati u predvorju zgrade Gradske uprave.
08.06.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, u predvorju zgrade Gradske uprave, 4. međunarodni zagrebački salon autokarikature 2010., čija je tema ove godine bila Tehnički pregled i tehnička ispravnost vozila, naravno s naglaskom na očuvanje okoliša , problemom s kojim se bave svi dosadašnji saloni autokarikature.

I ovogodišnja tema Salona bila je, sudeći po velikom odazivu autora iz 50 zemalja svijeta, vrlo inspirirajuća, istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši se svima koji su doprinijeli da ova, hvale vrijedna izložba ugleda svijetlo dana. Imaginacija i spretni pokreti pera, olovke, kista.. na duhovit način pogađaju srž problema s čime dodatno podsjećaju na potrebu ekološki svjesnijeg stila života, dodao je na kraju zagrebački gradonačelnik.

Treću, drugu i prvu nagradu dobili su autori iz Poljske, Argentine i Hrvatske, a GRAND PRIX nagradu 4. salona osvojio je karikaturist Doru Axinte iz Rumunjske.

U ime organizatora izložbe, tvrtke HUNA, gradonačelniku je na podršci i pokroviteljstvu zahvalio njezin direktor Ivica Palatinuš, a otvorenju izložbe prisustvovali su i predstavnici veleposlanstava Poljske, Grčke, Belgije i Rumunjske koji su preuzeli nagrade dodijeljene autorima iz njihovih zemalja.

Iduće godine, 5. međunarodni zagrebački salon autokarikature obrađivati će temu Pomoć na cesti i to u godini kada se navršava 110 godina od pojave automobila, najavljeno je na današnjoj svečanosti.

Vezani članci


Gradske vijesti - 2010.