clanak False

10. markov sajam

Na središnjem zagrebačkom trgu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je 10. jubilarni Markov sajam, sajam starih zanata i obrta...
20.05.2010.

Markov sajam


Na središnjem zagrebačkom trgu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je 10. jubilarni Markov sajam, sajam starih zanata i obrta koji organiziraju Kraljevi ulica u suradnji s Gradskim uredom za gospodarstvo, Zagrebačkom županijom, Obrtničkom komorom Zagreba te turističkim zajednicama grada Zagreba i grada Koprivnice.

Upravo kroz Markov sajam oživljavamo jednu tradiciju koju su žitelji Gradeca uveli prije nešto više od sedam stoljeća te se na taj način prisjećamo kako se nekad živjelo i radilo istaknula je zamjenica gradonačelnika te pozvala sve sugrađane i goste grada Zagreba da ga posjete.

Markov sajam biti će otvoren do nedjelje 23. svibnja, a osim što će pokazati srednjovjekovne zanate i obrte omogućit će i susrete s kostimiranim vitezovima, mušketirima, glazbenicima, dvorskim ludama i mnogim drugima.
 


Gradske vijesti - 2010.