clanak False

U povodu Međunarodnog dana obitelji održan okrugli stol „Kako pružamo podršku jednoroditeljskim obiteljima“

15.05.2023.

Kako pružamo podršku jednoroditeljskim obiteljima tema je Okruglog stola koji je, u organizaciji Udruženja „Djeca prva“, održan u Zagrebačkom inovacijskom centru. Riječ je o aktivnosti u okviru projekta „Moja obitelj“ koji, u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Službom grada Zagreba Hrvatskog zavoda za socijalni rad, provodi Udruženje „Djeca prva“.
 
Provedbom projekta pruža se podrška jednoroditeljskim obiteljima kroz savjetovanje djece i roditelja, grupni rad s roditeljima usmjeren jačanju roditeljskih kompetencija i kompetencija za pristup tržištu rada; unaprjeđenje kompetencija stručnjaka socijalne skrbi te povezivanje relevantnih dionika u lokalnoj zajednici.
 
Nužno je osmišljavati i osiguravati kvalitetne socijalne usluge kao i novčane naknade usmjerene na sve kategorije u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, kao i informirati i senzibilizirati javnost o jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj problematici, kazala je tom prigodom voditeljica Odjela za podršku djeci i obiteljima Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, mr.sc. Iva Prpić te dodala: „Pored postojećeg sustava mjera pomoći i podrške socijalno ugroženim građankama i građanima, planiramo razvijati kvalitetne i dostupne usluge za djecu i obitelji, ali i poboljšanje usluga predškolskih ustanova, kao i razvijanje ciljanih naknada za obitelj kroz sustav socijalne zaštite“.
                              
Projekt „Moja obitelj“ provodi se  u razdoblju od 01.09.2022. do 31.08.2023. uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.


Aktualnosti / događanja