clanak False

Održan okrugli stol: „Promocija razvijenih usluga za beskućnike“

16.06.2021.
U organizaciji Grada Zagreba i Doma nade – udruge za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama u sklopu projekta „Centar za integraciju“ održan je on line okrugli stol pod nazivom „Promocija  razvijenih usluga za beskućnike“ dana 28. svibnja 2021., putem Microsoft Teams aplikacije. Na online okruglom stolu sudjelovalo je 20 sudionika.

Više o projektu 'Centar za integraciju' možete pročitati ovdje.

Nakon uvodnih govora pomoćnice pročelnice za socijalnu politiku, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zorane Uzelac Bošnjak, univ.spec.act.soc., u radnom dijelu okruglog stola izlagačice – mr. Marijana Ivanić Vuga, dipl.teol., stručnjakinja za rad s beskućnicima, i Lidija Orešković, mag.oec., stručnjakinja za ekonomsko osnaživanje i projektna asistentica predstavile su rad Doma nade – udruge za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama, a nakon čega su predstavile razvijene usluge za beskućnike u sklopu Projekta. Na okruglom stolu su istaknuta važna neposredna iskustva u radu s beskućnicima kao jednom od težih marginaliziranih skupina našeg društva.

Nakon predstavljanja osobnog iskustva jednog od korisnika Udruge Dom nade, sudionici online okruglog stola, poveli su zanimljivu raspravu o uslugama koje se pružaju beskućnicima te o važnosti umreženosti organizacija u sustavu kako bi se korisnicima pružila pravovremena i kvalitetna podrška.





 

Aktualnosti / događanja