clanak False

U Pučkoj kuhinji sv. Antuna Padovanskog i do 400 obroka dnevno

09.06.2023.
Pučku kuhinju Doma svetog Antuna Padovanskog, u kojoj se uz sufinanciranje Grada Zagreba dnevno priprema i dijeli i do 400 obroka, obišle su danas pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović i zamjenica pročelnice Romana Galić.
Zahvalivši Uredu i Gradu na dugogodišnjoj podršci, voditelj pučke kuhinje fra Vladimir Vidović istaknuo je kako su se, uslijed ekonomske, ali i poslijepotresne i postpandemijske krize, u odnosu na broj korisnika potrebe povećale. Fra Vidović je istaknuo i važnost uloge volontera u radu kuhinje koji pružaju pomoć u podjeli obroka među kojima su, uz župljane, i pripadnici drugih vjerskih zajednica.
„Podržavanje ovakvih aktivnosti od iznimnog je značaja za Grad Zagreb, jer se njima  utječe na zadovoljavanje egzistencijalnih potreba socijalno osjetljivih skupina i to s ciljem smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti.“, kazala je tom prigodom pročelnica Vidović.
Pripremajući i dijeleći tople obroke građanima slabijeg imovinskog statusa te osobama koje se nalaze u socijalnoj potrebi Župa sv. Antuna Padovanskoga već preko 20 godina vodi Pučku kuhinju u okviru Doma svetog Antuna
U Proračunu za 2023. Grad Zagreb je, za rad ove pučke kuhinje, osigurao 113.000,00 Eura.
Pravo na prehranu u pučkoj kuhinji temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grad Zagreb osigurava putem ustanove Dobri dom Grada Zagreba u blagovaonicama na tri lokacije.

Aktualnosti / događanja