clanak False

Svečano otvorenje Društvenog centra Borovje

07.10.2021.
6. listopada 2021. u 12,00 sati u prostorijama Društvenog centra Borovje, Bože i Nikole Bionde 7, Zagreb, održano je svečano otvorenje Društvenog centra Borovje.
Udruga Hrabri telefon je u studenom 2020. godine započela provedbu projekta „Društveni centar Borovje“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za upravljanje imovinom Grada.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Vrijednost projekta je 932.580,38 kn bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).
Cilj projekta je prevencija neprihvatljivog ponašanja i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih i roditelja kroz individualni i grupni rad, poticanje suradnje obitelji, centara za socijalnu skrb, osnovnih škola, dječjih vrtića i ostalih nevladinih organizacija koje se bave dobrobiti djece te podizanje kvalitete života u zajednici.
Tijekom posljednjih deset mjeseci, održane su brojne aktivnosti kojima se doprinijelo ostvarenju postavljenih ciljeva, a tijekom srpnja i kolovoza 2021., prostor Društvenog centra Borovje je adaptiran.
Događanju su nazočili predstavnici različitih institucija u lokalnoj zajednici.
Na samom događanju svečanog otvorenja od strane predstavnika udruge Hrabri telefon predstavljeni su do sada ostvareni rezultati te planovi za daljnju provedbu projekta.
Okupljene na događanju je, kao izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba g. Tomislava Tomaševića, pozdravila dr.sc. Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Pročelnica je istaknula važnost zajedničkog djelovanja u lokalnoj zajednici te zahvalila predstavnicima udruge Hrabri telefon što dugogodišnjim predanim radom obogaćuju život djece i odraslih, korisnika Društvenog centra Borovje, kao i Dječje kuće Borovje.

Aktualnosti / događanja