clanak False

Održana radionica "Izazovi modernog očinstva"

16.11.2022.
Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s udrugom „Status M“ 15.11.2022. u prostoru ZgForuma organizirao je informativno- edukativnu radionicu: Izazovi modernog očinstva– očinski i roditeljski dopust u praksi“.

Svrha radionice bila je informiranje djelatnika Gradske uprave, a koji su očevi djece do 8 godina starosti ili se pripremaju za ulogu oca o pravima i načinima korištenja očinskog, odnosno roditeljskog dopusta.

Prisutni djelatnici imali su priliku sudjelovati u zajedničkoj raspravi o profesionalnim i osobnim izazovima očeva koji se odlučuju na korištenje navedenih prava te prednostima modernog očinstva i njegovom pozitivnom učinku na psihosocijalni razvoj djeteta, kvalitetu bračnih, partnerskih, obiteljskih i poslovnih odnosa.

Na radionici su također prikazani kratki filmovi kojima je cilj poticati ravnopravno roditeljstvo s naglaskom na očinstvo, ravnomjernu podjelu obaveza u obiteljskim ili partnerskim zajednicama kao i promociju korištenja prava na očinski dopust.






Aktualnosti / događanja