clanak False

Održan okrugli stol: Centar za integraciju - uključivanje žrtava obiteljskog nasilja na tržište rada“

16.06.2021.
Dana 27. svibnja 2021. održan je u organizaciji Grada Zagreba i Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga-Zagreb“ u okviru projekta „Centar za integraciju“ online okrugli stol pod nazivom „Centar za integraciju - uključivanje žrtava obiteljskog nasilja na tržište rada“. Na okruglom stolu promovirane su razvijene socijalne usluge namijenjene žrtvama obiteljskog nasilja.Na online okruglom stolu sudjelovalo je 35 sudionika.

Nakon pozdravnog obraćanja pomoćnice pročelnice za socijalnu politiku, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zorane Uzelac Bošnjak, univ.spec.act.soc., ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga-Zagreb“, mr.sc. Željka Barić ukratko je predstavila rad Ustanove, a potom je iznijela probleme s kojima se susreću osobe starije životne dobi - žrtve obiteljskog nasilja te je progovorila o njihovim potrebama u skloništu za žene. Doria Jukić, mag.act.soc., stručnjakinja za rad sa žrtvama nasilja predstavila je razvijene usluge za žrtve obiteljskog nasilja kroz koje je istakla neophodno potrebnu suradnju sa svim relevantnim dionicima u sustavu.
 
U završnim obraćanjima sudionici okruglog stola osvrnuli su se na važnost široke dostupnosti usluga kao i važnost cjelovite podrške u cilju sustavnog osnaživanja žrtava obiteljskog nasilja.

Grad Zagreb projekt „Centar za integraciju“ provodi u suradnji s partnerima: Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja „Duga–Zagreb“, Domom nade – udrugom za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama i Psihijatrijskom bolnicom „Sveti Ivan”.
 
Cilj Projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja žrtava obiteljskog nasilja (posebice starijih žrtava obiteljskog nasilja), beskućnika i ovisnika (branitelja), integrirati kapacitete ključnih dionika kao i izvršiti transfer znanja i razvijenih usluga iz Grada Zagreba u  Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Osječko-baranjsku i Šibensko-kninsku županiju. Više o projektu možete pročitati ovdje.
 
Obzirom da je u sklopu Projekta planirana promocija razvijenih socijalnih usluga namijenjenih gore navedenim korisnicima organizirana su tri okrugla stola na kojima su sudjelovali stručnjaci iz različitih ustanova i udruga koji rade s žrtvama obiteljskog naselja, beskućnicima i ovisnicima (braniteljima) iz Grada Zagreba, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske i Šibensko-kninske županije.





 

Aktualnosti / događanja