clanak False

Održana radionica na temu dugotrajne skrbi

12.06.2024.

.

Dugotrajna skrb u Gradu Zagrebu tema je danas održanog radnog sastanka pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom mr.sc. Lore Vidović, sa suradnicima, s predstavnicima Svjetske banke.

Pozdravljajući sudionike sastanka pročelnica je istaknula kako je zajednički cilj kroz prezentacije i radionice doći do odgovora na pitanje kako možemo unaprijediti sustav dugotrajne skrbi za naše sugrađane. „Hvala timu Svjetske banke koji je danas ovdje s nama i koji će nam biti podrška u pripremi izrade gradskih strateških dokumenata i definiranju mjera u pružanju skrbi za starije osobe.“, kazala je pročelnica.

Uslijedile su prezentacije s analizom trenutnog stanja dugotrajne skrbi ali i dugotrajnog liječenja u Zagrebu, a potom i rasprava o snagama i slabostima postojećih usluga te ciljevima i prioritetima u kontekstu planiranja.
Sastanak je završio predstavljanjem međusektorske koordinacije i integracije dugotrajnih zdravstvenih i socijalnih usluga u Gradu Zagrebu.

Uz pročelnicu, sastanku je prisustvovala i zamjenica pročelnice dr.sc. Romana Galić te djelatnici i djelatnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Aktualnosti / događanja