clanak False

Dodijeljeno 120 stipendija za učenike i studente s invaliditetom

10.04.2024.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević uručio je danas ugovore o stipendijama Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2023./2024. učenicima i studentima s invaliditetom.
 
„Nastavljamo dobru praksu koju pokušavamo unaprijediti. Naime,  2020. godine je bilo 80 stipendija i u ovih nekoliko godina smo digli broj na 120. Vjerujem da će vam ove stipendije olakšati svakodnevno suočavanje s dodatnim izazovima s kojima se nosite u obavljanju svojih školskih i studentskih obaveza. Želim poručiti svim stipendistima Grada Zagreba da se znanje isplati i da će vaš rad i trud uvijek biti nagrađeni“, naglasio je gradonačelnik..
 
Svim dobitnicima stipendija gradonačelnik je čestitao na dosadašnjim postignućima te istaknuo kako su stipendije ključne za socijalnu mobilnost i dugoročno preveniraju siromaštvo i socijalnu isključenost.
 
U ime 120 dobitnika stipendija učenicima i studentima s invaliditetom, na dobivenim stipendijama zahvalilo se Tin Devčić, student prve godine diplomskog sveučilišnog studija sociologije.
 

Gradske vijesti