clanak False

Održan treći sastanak URBACT lokalne grupe u okviru projekta „GENPROCURE - Ravnopravnost spolova u javnoj nabavi“

29.05.2024.


U ponedjeljak, 27. svibnja u 14 sati u prostorijama ZgForuma na adresi Gajeva 27., održana je treća radionica URBACT lokalne grupe (u nastavku teksta: ULG grupa) u sklopu projekta „GenProcure – ravnopravnost spolova u javnoj nabavi“.


Cilj trećeg sastanka ULG grupe bila je rasprava o prvim napisanim poglavljima Integriranog akcijskog plana, zatim diskusija na temu mogućnost korištenja specifičnih kriterija koji bi uključivali rodnu ravnopravnost u postupcima javne nabave te poboljšanje informiranja/edukacija službenika koji su u gradskoj strukturi zaduženi za provođenje postupaka javne nabave.
 
Sudionici ULG grupe u okviru projekta su predstavnici javnog, privatnog sektora te organizacija civilnog društva i akademske zajednice. Grad Zagreb, kao partner, sudjeluje u projektu „GENPROCURE - Gender Equality in public Procurement“ („GENPROCURE - Ravnopravnost spolova u javnoj nabavi) koji se provodi u okviru Programa URBACT IV (2021-2027), financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim Zagreba, u projektu sudjeluju općine ili gradovi iz Portugala, Poljske, Rumunjske, Italije, Mađarske, Španjolske, Švedske i Bosne i Hercegovine.

Više informacija o projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici.
 
 
 
 

 

Vijesti i aktualnosti