clanak False

Završen 4. period projekta TRIBUTE

08.11.2022.
Projekt TRIBUTE nastavlja provoditi svoje aktivnosti tijekom ljeta 2022. Grad Novi Sad, kao jedan od IPA partnera u projektu 28. i 29. srpnja 2022. organizirao je 4. Sastanak upravljačkog odbora projektnog konzorcija. Spomenuti sastanak održan je usporedno s prvim sastankom mreže transnacionalnih dionika projekta TRIBUTE.
Zbog izbijanja COVID-19 pandemije, ovaj sastanak je prvi, od početka projekta, održan u živo. Već u rujnu ove godine, projektni partneri ponovno će se susresti i to u Milanu, kada će se održati drugi sastanak mreže transnacionalnih dionika projekta TRIBUTE. Sastanak se organizira u okviru pedesete Europske konferencije o prometu, koja se održava od 7. do 9. rujna 2022. u prostorima Politehničkog sveučilišta.
Projektni partneri iz Polimija, Milana, Maribora, Patrasa, Sarajeva i Zagreba imati će priliku predstaviti preliminarne rezultate projekta i aktivnosti koje su u tijeku vrlo širokoj publici, uključujući i stručnjake u području prometa te predstavnike javnih upravnih tijela.
Dogovoreno je da će rezultati živućih laboratorija i pilot aktivnosti biti predstavljeni u specijalnom izdanju pod nazivom   “Innovative and Sustainable Urban Mobility solutions in the Cities of the Adriatic-Ionian Region”, a objava se očekuje u stručnom časopisu  “Sustainability”
Projekt ulazi u zadnje mjesece provedbe, no pred članovim projektnog konzorcija još je puno zadatka.  

Vijesti i aktualnosti