clanak False

Objavljen Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte u okviru Interreg programa Slovenija - Hrvatska 2021. - 2027.

22.11.2023.
Interreg program Slovenija-Hrvatska 2021. - 2027. objavio je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijava za male projekte. Poziv će biti otvoren do 31. siječnja 2024. godine do 12:00 sati.
 
Predmet poziva je sufinanciranje projekata iz Prioriteta 3.: Dostupna i povezana regija Specifičnog cilja 6.3: Izgradnja uzajamnog povjerenja, osobito poticanjem djelovanja „od građana za građane“. U okviru ovog specifičnog cilja podržat će se zajednička prekogranična događanja, aktivnosti podizanja svijesti i zajedničke aktivnosti učenja. Cilj specifičnog cilja je istražiti neiskorištene mogućnosti prekogranične suradnje te potaknuti razmjenu znanja i interakciju među ljudi s obje strane granice.
 
Svrha malih projekata je produbiti uzajamno povjerenje i razumijevanje među stanovnicima prekograničnog područja Hrvatske i Slovenije i ojačati povezanost među njima. Podržat će se 2 tipa malih projekata:
Projekti prekogranične suradnje Tip 1 - projekti kojima se podupiru manja događanja namijenjena specifičnim ciljnim skupinama koje su definirane projektom i njegovim ciljevima, kao što su radionice, konferencije, seminari, treninzi i kampovi;
Projekti izgradnje uzajamnog povjerenja Tip 2 - projekti kojima se podupiru veća događanja koja će imati utjecaj na stanovništvo koje živi u prekograničnom području, kao što su koncerti, tržnice, sajmovi, kulturna događanja, sportska događanja, rekreacijske aktivnosti u prirodi, zajedničke akcije čišćenja prirode i ozelenjivanje javnih prostora.
 
Program daje mogućnost za suradnju projektnim partnerima iz programskog područja koje obuhvaća osam NUTS 3 regija u Republici Hrvatskoj (Primorsko-goranska, Istarska, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Karlovačka županija te Grad Zagreb) te devet NUTS 3 regija u Republici Sloveniji.
 
Najviši iznos proračuna za male projekte iznosi do 16.000,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekte Tipa 1 i do 24.800,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekte Tipa 2. Ukupna vrijednost poziva je 720.555,00 eura, uz stopu sufinanciranja od 80%. Trajanje projekta ne smije biti dulje od 12 mjeseci. Projektni prijedlozi moraju uključivati minimalno jednog projektnog partnera iz Slovenije i jednog iz Hrvatske ili Europsku grupaciju za teritorijalnu suradnju, a na projektu mogu sudjelovati maksimalno četiri projektna partnera. Svi projektni partneri moraju imati sjedište na programskom području.

Više informacija o navedenom možete pronaći na poveznici.
 

Vijesti i aktualnosti