clanak False

Objavljen Treći poziv za dostavu projetnih prijedloga u okviru programa Interreg Europe

04.04.2024.
Program Interreg Europe objavio je Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga.
 
Prihvatljivo područje programa pokriva cijeli teritorij Europske unije, Norvešku, Švicarsku te 7 država kandidatkinja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina). U ovom programskom razdoblju, Program sufinancira projekte s ciljem jačanja upravljačkih i organizacijskih kapaciteta dionika koji sudjeluju u razvoju i provedbi politika regionalnog razvoja na programskom području.
 
Cilj Trećeg poziva je ponuditi širok tematski raspon za što veći broj zainteresiranih partnera iz cijele Europe. Fokusiranje programa na specifični cilj Interrega ”Better cooperation governance ” omogućuje korisnicima suradnju na svim temama od zajedničkog interesa u skladu s njihovim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranih ciljeva EU politike za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima, te Bolje upravljanje provedbom politika regionalnog razvoja).
 
Prihvatljivi prijavitelji su: 
  • tijela javne vlasti
  • javnopravna tijela
  • privatna neprofitna tijela.
 
Za ovaj Poziv dostupno je ukupno do 130 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Poziv je otvoren od 20. ožujka do 7. lipnja 2024. a ugovaranje i početak provedbe projekata se očekuje u siječnju 2025. godine.
 
Više informacija o Pozivu dostupno je na poveznici.

Vijesti i aktualnosti