clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera - dodijeljen Volonterski Oskar, nagrada za volontera/ku godine

04.12.2020.
Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Volonterski centar Zagreb dvanaestu godinu zaredom dodijelili su Volonterskog Oskara, nagradu za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za volonterski doprinos na razini Grada Zagreba.
 
Dobitnicom nagrade za 2020. godinu proglašena je Viktorija Petek, volonterka udruge Mali zmaj.

Volonterske Oskare osvojili su i Zvonko Grgec, volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo i Lara Andrić, volonterka udruge Are You Syrious?.

Uz troje finalista, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić dodijeljena je nagrada za životno djelo za gotovo tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

Svim nominiranim volonterima uručena su priznanja, a finalistima – dobitnicima Volonterskog Oskara uručena je statua Zagrljaj zajednice.

Uz Volonterske Oskare za doprinos na individualnoj razini, ove godine posebno su dodijeljena priznanja i Volonterski Oskari organizacijama i građanskim inicijativama koje su djelovale u COVID-19 krizi, kao i krizi nakon potresa u ožujku. Dobitnici Volonterskog Oskara za građanske inicijative i humanitarne akcije su:

Građanska inicijativa “Jedni za druge” – pokrenuta je za vrijeme pandemije kako bi služila kao platforma za povezivanje volontera s osobama iz rizičnih skupina kojima je potrebna pomoć u nabavci namirnica, lijekova i ostalim svakodnevnim potrebama.

Građanska inicijativa “Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu” – nakon razornog zagrebačkog potresa uklanjali su opasne dijelove zgrada, ponajviše urušenih krovišta i dimnjaka.

Humanitarna akcija “Plavo srce” – Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb ujedinilo se s preko 1 000 članova navijačke skupine Bad Blue Boys za pomoć Zagrepčanima pogođenima potresom i pandemijom.
 
Čestitamo ovogodišnjoj dobitnici nagrade, finalistima, organizacijama i građanskim inicijativama, svim volonterkama i volonterima koji svojim nesebičnim radom i zalaganjem doprinose promicanju vrijednosti u zajednici.

Aktualnosti / događanja