clanak False

Wellcone - Drugi regionalni sajam kontinentalnog turizma

09.05.2017.
OVE SRIJEDE OD 10 SATI NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU ODRŽAVA SE DRUGI REGIONALNI SAJAM KONTINENTALNOG TURIZMA

“Wellcone” – jedinstveno mjesto na kojem ćete doživjeti sva raskoš turističke ponude kontinentalne Hrvatske
 
Svu raskoš turističke ponude kontinentalne Hrvatske moći ćete upoznati na drugom Regionalnom sajmu kontinentalnog turizma “Wellcone”, koji se održava ove srijede na Zagrebačkom velesajmu, a tim je povodom u ponedjeljak u Zagrebu održana i press konferencija. Sajam organizira Zagorje International, news portal i prve zagorske digitalne novine, mladi lokalni medij koji postoji dvije i pol godine uz potporu Grada Zagreba. Želeći prošlogodišnji sajam, koji je održan u Krapini, podići na jednu višu razinu, odlučeno je da će se on ove godine organizirati u Zagrebu, na Zagrebačkom Velesajmu.

Glavni urednik portala Zagorje International, Alen Brodar, istaknuo je kako će sajam biti izložbenog karaktera, a okupit će predstavnike turističkih zajednica, turističkih i putničkih agencija, muzeja, toplica, hotela, restorana, vinarija te ostalih turističkih subjekata s područja kontinentalne Hrvatske.

Uz izložbeni dio, na “Wellconeu” će se održati konferencija na kojoj će se prikazati mogućnosti razvoja turizma kontinentalne Hrvatske, ali i problemi s kojima se susreću turistički subjekti na području kontinentalne Hrvatske.

Grad Zagreb sa zadovoljstvom je prihvatio domaćinstvo ovogodišnjeg Sajma, a Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo grada Zagreba istaknula je kako je to jedinstvena prilika da se napokon na jednom mjestu susretnu svi glavni akteri razvoja kontinentalnog turizma.

– Kao glavni grad, definitivno smo jedan centar za cijelu regiju, za ovakve poslovne susrete, i dobro je da se to organizira u Zagrebu, jer imamo jaču infrastrukturu i možemo okupiti veći broj izlagača. Zagreb je napravio turistički boom, i dalje imamo porast broja dolazaka, a kroz razvoj kontinentalnog turizma, Zagreb može još poboljšati svoju vlastitu ponudu, kao i doprinijeti razvoju turizma na kontinentu, u manjim gradovima, gdje turisti ponekad ne mogu ciljano doći. Sajam i konferencija koji će se održati u srijedu, prilika su za razmjenu iskustava, ali i prilika da se vide mogućnosti stranih ulaganja. Trebamo skupiti glave, a ova konferencija je savršena prilika da vidimo kako možemo pomoći jedni drugima i prepoznati da u tom međusobnom povezivanju imamo zajedničke koristi, u smislu razvoja turizma u ovoj našoj prekrasnoj zemlji, jer imamo mnogo potencijala koji nismo iskoristili, imamo toliko tajni iz naše povijesti koje nismo uspjeli prikazati, imamo toliko dobru gastronomsku ponudu, vlastite proizvode, imamo čist zrak, imamo zaista ono što rijetko koja zemlja, ne samo u Europi, nego i u svijetu, ima – rekla je Jozić te pozvala sve sugrađane da posjete Sajam što većem broju.

Aktualno