clanak False

Plavi ured – Zagreb za poduzetnike/ Plavi ured - Zagreb for entrepreneurs

30.05.2016.
Grad Zagreb, kao glavni grad Republike Hrvatske, gospodarsko je središte zemlje s najvećom koncentracijom poduzeća. Plavi ured – Poduzetnički centar Grada Zagreba - nastao je kao odgovor na aktualne poduzetničke izazove, prije svega, nedostatak centralnog mjesta za sveobuhvatnu podršku poduzetnicima u gradu Zagrebu.
 
Poduzetnički centar djeluje unutar Razvojne agencije Zagreb od 2008. godine, a od 2015. godine kao izdvojena jedinica – Plavi ured. Glavni ciljevi inicijative su jačati poduzetničke kompetencije, olakšati pristup financiranju i stvarati pozitivno poslovno okruženje.
 
Aktivnosti putem kojih se ciljevi ostvaruju su edukacija i savjetovanje poduzetnika, provođenje programa potpore i promicanje poduzetničke kulture.
 
Plavi ured predstavlja komunikacijski kanal između poduzetnika i kreatora politika i potpora koje su njima namijenjene. Korisnicima je ukazano povjerenje da sami sudjeluju u odabiru edukacijskih programa i drugih usluga, koje su organizirane sukladno njihovim potrebama. Korisnici na taj način imaju osjećaj pripadnosti Plavom uredu, preuzimaju odgovornost za kvalitetu njegova sadržaja i postaju njegov sastavni dio. Upravo se u tome sastoji originalnost i posebna vrijednost ove inicijative.
 
Usluge Plavog ureda namijenjene su svim poduzetnicima grada Zagreba i onima koji tek kreću u poduzetništvo, premda su određeni programi ciljano usmjereni na posebne skupine: nezaposlene, inovatore, branitelje…
 

https://www.youtube.com/watch?v=-3ztLChbeLc

Aktualno