clanak False

Ciklus edukacija za privatne iznajmljivače

 
27.04.2017.
Na Tribini Grada Zagreba održan prvi ciklus predavanja za privatne iznajmljivače

24., 25. i 26. travnja na Tribini grada Zagreba održan je ciklus predavanja za privatne iznajmljivače u organizaciji Plavog ureda u suradnji s Gradom Zagrebom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Ministarstvom unutarnjih poslova PU Zagrebačke, Službom turističke inspekcije područne jedinice Zagreb i Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Kao odgovor na razvoj turizma u gradu Zagrebu te velik interes i potrebu iznajmljivača za edukacijom iz tog područja, gradske su institucije inicirale organizaciju specijalističkih edukacija za privatne iznajmljivače.

Edukaciju je otvorila Mirka Jozić,  pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo koja je naglasila kako smo danas svi svjedoci „turističkog buma“ u gradu Zagrebu te kako je srdačnost i toplina domaćina izuzetno bitna.

Edukacije su obuhvaćale aktualne teme iz turizma sa specifičnim naglaskom na poslovanje privatnih iznajmljivača koji su se u ova tri dana mogli detaljnije informirati o suvremenim metodama poslovanja u obiteljskom smještaju, adekvatnom zbrinjavanju gostiju, prevenciji kaznenih djela, nadležnostima turističke inspekcije te kako im digitalni marketing  i Turistička zajednica grada Zagreba mogu pomoći.

U sklopu događaja predstavljena je i potpora za poticanje razvoja turizma u Gradu Zagrebu koja će biti otvorena do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2017. godine.

U tri dana 5 edukacija je posjetilo 428 polaznika što dokazuje veliku zainteresiranost i potrebu malih iznajmljivača za informiranjem i neformalnim obrazovanjem u vezi njihove djelatnosti.

Cilj serije ovih edukacija bio je doprinijeti daljnjem razvoju turističke ponude grada Zagreba i okolice, a edukacije su bile besplatne za sve polaznike.
 

Aktualno