clanak False

Konferenciju projekta "Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije“ - Šest laboratorija za budućnost Zagreba

18.05.2018.
Razvojna agencija Zagreb Vas poziva na
Početnu konferenciju projekta "Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije“
 

Šest laboratorija za budućnost Zagreba

Konferencija će se održati 7. svibnja 2018. s početkom u 11:00 sati u  Akceleratoru   Tehnološkog parka Zagreb, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 12 (1. kat)
 
Razvojna agencija Zagreb konferencijom "Šest laboratorija za budućnost Zagreba" otvara ciklus događaja koji će se u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna održati u Tehnološkom parku na Zagrebačkom velesajmu. Događanje predstavlja početnu konferenciju projekta "Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije" kojim se financira opremanje šest laboratorija unutar Tehnološkog parka Zagreb. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“.

Razvojna agencija Zagreb - TPZ d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.

Na projektu sudjeluju i brojni partneri iz segmenta visokog obrazovanja, razvoja i tehnologije koji će svojim resursima znanja prenositi na korisnike laboratorija. Svaki od laboratorija imat će svoj djelokrug rada: razvoj sučelja, digitalna forenzika, 3D modeliranje, elektronika, zaštita okoliša te Internet of things. Na konferenciji će, osim laboratorija, biti predstavljeni i vizija djelovanja te načini suradnje s partnerima.

Program konferencije:
 

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.



Projekt Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje novog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Aktualno