clanak False

Informacija o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Zagreba

29.05.2023.
Grad Zagreb trenutno je u fazi pripreme novog modela organizacije zaustavljanja i parkiranja za turističke autobuse. Do uspostave novog modela pozivamo sve turističke autobuse da za potrebe zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa koriste Autobusni kolodvor Zagreb (Avenija Marina Držića 4).
Osim Autobusnog kolodvora, privremeno zaustavljanje turističkih autobusa na području Grada Zagreba dozvoljeno je na sljedećim lokacijama:
  • Glavni kolodvor, južna strana Trga Ante Starčevića- maksimalno 10 min
  • Mažuranićev trg- maksimalno 5 minuta
od 1.6.2023. godine sva dosadašnja parkirališta turističkih autobusa na području Grada Zagreba stavljaju se izvan upotrebe.
Sve potrebne informacije i obrasci koje je potrebno popuniti prije dolaska  turističkog autobusa na Autobusni kolodvor Zagreb, a vezano uz zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa iz ove informacije, možete naći na  https://www.akz.hr/usluge/povremeni-prijevoz/632.
Kontakti prometne službe Autobusnog kolodvora Zagreb su: Molimo sve turističke agencije, vozače turističkih autobusa i turističke prijevoznike koji dolaze u Zagreb da, za zaustavljanje i parkiranje svojih autobusa, koriste isključivo navedene lokacije!

Na navedenim poveznicama nalazi se navedena Informacija na stranim jezicima (ENDE i IT).
 

Aktualno