clanak False

U okviru Zagreb Foruma održane networking aktivnosti projekta „StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“

14.06.2018.
Međunarodna konferencija Zagreb Forum i ove je godine okupila etablirane domaće i međunarodne stručnjake koji su kroz zanimljiva predavanja, prezentacije i rasprave dali doprinos kreiranju zaključaka za bržu i jednostavniju provedbu digitalizacije i digitalne transformacije gradova, a koja će biti usmjerena na povećanje kvalitete života u gradovima kroz racionalnije trošenje vrijednih resursa poput vremena i energije.

U okviru Zagreb Foruma održane su i networking aktivnosti projekta „StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“. Okupljene se upoznalo s infrastrukturom koja će biti nabavljena uz pomoć ovog projekta te s benefitima koje ovaj EU projekt donosi zajednici. Networking događaj sufinanciran je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Grad Zagreb je partner projekta.

Projekt Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije obuhvaća proširenje kapaciteta prijavitelja te opremanje novog prostora visokotehnološkom opremom, namijenjenom potpori i podizanju konkurentnosti poduzetnika Grada Zagreba, kao i uvođenje potpuno novih usluga za poduzetnike, prvenstveno kroz pristup modernoj opremi u okviru tehnoloških centara. Projektom će se ostvariti preduvjeti za snažnije povezivanje gospodarstva, akademske i istraživačke zajednice te realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. Razvojna agencija Zagreb - TPZ d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn.

Aktualno