clanak False

sastanak projekt MEANING u Portu

03.07.2017.
U Portu, Portugal je od 26. do 28. lipnja ove godine u sklopu projekta „MEANING“ (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance), održana 2. međunarodna konferencija na temu „Ključna uloga metropolitanskih područja kao internacionalni brand“.  Nositelj projekta je Grad Milano, a partneri pored Grada Zagreba su gradovi Barcelona, Porto, Gdanjsk, Bari, Riga i organizacija ALDA (Europska organizacija za lokalnu demokraciju). Projekt je financiran iz programa Europa za građane.

Na konferenciji je potvrđeno da metropolitanska područja moraju uložiti dodatan napor u razvoju uspješnog „brandiranja“ kao bi se stekla afirmacija na međunarodnoj razini u cilju aktivne uloge u međunarodnim mrežama koje potiču zajedničku inovaciju, istraživanje, izvoz, inozemna ulaganja. S tim u vezi održati će se debata u Bruxellesu 11. listopada 2017. godine u sklopu Europskog tjedna regija i gradova,  na temu „Uloga metropolitanskih područja u kreiranju urbane politike“, a na kojoj se očekuju i politički predstavnici partnera projekta.

Više informacija o projektu MEANING možete pronaći na poveznici: http://www.alda-europe.eu/newSite/project_dett.php?ID=88

  

Vijesti i aktualnosti