clanak False

Program transnacionalne suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020. - objavljen 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga

12.05.2017.


Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. - 2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv će biti otvoren do 6. lipnja 2017. godine u 15:00 (CET), a dostava projektnih prijedloga provodit će se prijenosom dokumenata na web stranicu programa.

Program se provodi u okviru cilja Europska teritorijalna suradnja i nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji pridonose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije. Program podržava integraciju politika u Podunavlju kroz projekte koji se bave rješavanjem ključnih izazova i mogućnosti u regiji. 

U Programu transnacionalne suradnje Dunav sudjeluje devet država članica Europske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

Ukupan proračun programa (bez nacionalnog sufinanciranja) iznosi 221.924.597 eura, od čega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) financirati 202.095.405 eura.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI POZIVA:
  • lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela, osnovana u programskom području;
  • međunarodne organizacije;
  • privatna ne-profitna tijela.

PRIHVATLJIVI PARTNERI POZIVA:
  • lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela;
  • međunarodne organizacije;
  • privatna tijela (uključujući i privatne tvrtke/pravne osobe registrirane u EU zemljama članicama programskog područja).

Više detalja o samom pozivu možete pogledati na poveznici.

Vijesti i aktualnosti