clanak False

Predstavljanje projekata na "Tjednu Europskog socijalnog fonda"

06.06.2014.

                      

 

Dana 4. lipnja u sklopu „Tjedna Europskog socijalnog fonda“ održanog u Pučkom otvorenom učilištu, Ured za programe i projekte Europske unije predstavio je projekte „Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba“ i „Od jednakih prava k jednakim mogućnostima“ koji su sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačko tijelo za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. je u tjednu od 26. svibnja do 04. lipnja 2014. organiziralo održavanje „Tjedna Europskog socijalnog fonda“ u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu.

 

Cilj ovog sajma je približavanje Europskog socijalnog fonda svim građanima Republike Hrvatske u području zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja, razvoja civilnog društva i socijalnog dijaloga.

 

Ured za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba predstavio je dva projekta „Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba“ i „Od jednakih prava k jednakim mogućnostima“ koja su u implementaciji.

 

Sajam na kojem su korisnici bespovratnih sredstava iz javnog, privatnog i civilnog sektora predstavili rezultate svojih projekata razgledao je ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić u pratnji povjerenika Europske unije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje, g. Laszla Andora. S velikim zanimanjem i pohvalama na izvrsnim idejama, g. Andor se zahvalio na kratkom predstavljanju svih projekata i izrazio želju za još ovakvih projekata u razdoblju 2014.-2020.

 


Vijesti i aktualnosti