clanak False

Potpisan ugovor u okviru natječaja za obnovu kulturne baštine - Novi Hrvatski prirodoslovni muzej

24.11.2016.

U četvrtak, 24. studenoga 2016. potpisan je još jedan ugovor u okviru EU natječaja za obnovu kulturne baštine, a radi se o projektu „Kultura, znanost i obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej“. Sredstvima iz EU fondova projekt će se sufinancirati u iznosu od 3.734.000,00 kuna, dok je ukupna vrijednost 4.667.500,00 kuna.

Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dipl. oec., ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnateljica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja prof.dr.sc. Tatjana Vlahović, dipl.ing.geol. Svečanom potpisivanju prisustvovale su pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba Jelena Ricov i predsjednica Stručnog vijeća Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, viša kustosica dr.sc. Iva Mihoci.
 
Bespovratna sredstva dodijeljena su Hrvatskom prirodoslovnom muzeju za pripremu projektne dokumentacije u okviru prve grupe aktivnosti natječaja „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Projektom će se izraditi sva potrebna dokumentacija koja će omogućiti uspješnu prijavu projekta za drugu grupu aktivnosti ovog natječaja, odnosno provođenje radova na obnovi palače Amadeo u kojoj je smješten Hrvatski prirodoslovni muzej.

„Ovo je još jedan projekt u nizu koji će pametno iskoristiti EU sredstva kako bi povezao turizam i očuvanje kulturne baštine. Revitalizacijom palače Amadeo obogatit će se ionako velika turistička i kulturna ponuda Gornjeg Grada, što će u konačnici doprinijeti  gospodarskom i društvenom razvoju cijelog Zagreba“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.
 
               
 

Vijesti i aktualnosti