clanak False

Podjela ugovora za projekt Pomoćnici u nastavi

01.09.2017.

 
U Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uručila je predstavnicima područne-lokalne samouprave ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.
 
U ime Grada Zagreba Ugovor je primio gradonačelnik Milan Bandić, ujedno se zahvalivši u ime svih 50 predstavnika, odnosno potpisnika.
 
Čast mi je ovom prilikom čestitati svim uspješnim prijaviteljima iz 21 županije i 29 gradova na dobivenim bespovratnim sredstvima koja premašuju 360 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., rekao je zagrebački gradonačelnik.
 
Također trebamo biti ponosni na činjenicu da ovim sredstvima omogućavamo uspješnu socijalizaciju i integraciju naših najmlađih naraštaja, djece s teškoćama u razvoju u redovni odgojno obrazovni sustav i time im osiguravamo uvjete za jednake mogućnosti u društvu,dodao je gradonačelnik Bandić, napomenuvši da veliku zahvalnost treba odati i svim sudionicima koji nesebično rade na ovom Projektu, koji svojim zalaganjem i trudom pridonose dobrobiti društva.
Najviše ipak moramo biti zahvalni našim najmlađima i njihovim obiteljima na strpljenju i trudu koji svakodnevno ulažu u svoje obrazovanje.
 

U svrhu pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, odnosno osiguravanja uvjeta za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju raspisan je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza III“.
 
Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti). Ukupna vrijednost projekata kojima se osiguravaju pomoćnici/stručni komunikacijski posrednici za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. premašuje 470 milijuna kuna (471.138.720,00 kn). Uspješnim prijaviteljima dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu većem od 360 milijuna kuna (362.397.460,54 kn) dok su preostala sredstva (108.741.259,46 kn) osigurali sami osnivači.
 
Podrška pomoćnika osigurana je za 2648 učenika u 725 različitih odgojno-obrazovnih ustanova već tijekom ove školske godine. Projekti su ugovoreni na razdoblje od četiri godine tako da je predviđeno da podršku, zaključno sa školskom godinom 2020./2021., dobije ukupno 3292 učenika s teškoćama u razvoju.

Vijesti i aktualnosti