clanak False

Panel rasprava Zajednički prostori stvaranja (maker spaces) - 17. svibnja 2019., 11h, Zagreb

09.05.2019.

Grad Zagreb, u suradnji s drugim gradovima i regijama Europske unije provodi projekt Urban M - Urban Manufacturing - Stimulating Innovation Through Collaborative Maker Spaces. Projektom se ispituje kako javne politike koje potiču inovacije mogu pomoći u stvaranju i jačanju "zajedničkih prostora stvaranja" (maker spaces), mjesta okupljanja ljudi različitih znanja i kompetencija čijom se suradnjom može doći do novih ideja i inovativnih proizvoda.
 
Pozivamo vas na panel raspravu o zajedničkim prostorima stvaranja - inkubatorima pokretanja poslovanja  (maker spaces), koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati.
 
Svrha skupa je informirati o inovativnom pristupu u poticanju poduzetništva kolaborativnim razvojem kreativnih ideja i prototipova u zajedničkim prostorima stvaranja. Dodatno, zajednički prostori stvaranja u školama potiču mlade ljude na istraživanje njihovih interesa, uče ih kako koristiti nove alate (fizičke i virtualne) te kako razvijati kreativne projekte.
Na skupu će biti predstavljeni primjeri dobre prakse o tome kako javnim politikama potaknuti razvoj takvih prostora te kako ih u gradovima financirati iz sredstava EU-a.
 
Panel raspravu organiziraju zajedno Interreg projekt Urban M i Program Urbact/Udruga gradova u RH.
Pridružite nam se, informirajte se i pokrenite nešto svoje!
Prijave su otvorene do 15. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice: http://tiny.cc/z9l25y .

Program panel rasprave dostupan je na poveznici.
 
Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije i ostali suradnici u projektu
 
 
 

Vijesti i aktualnosti