clanak False

Održan prvi ciklus projektnih radionica u području jačanja konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini

23.02.2017.
 
Ured za programe i projekte Europske unije Grada Zagreba organizirao je u razdoblju od 13. do 15. veljače 2017. prvu projektnu radionicu na temu jačanja konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini koja je prvotno zamišljena kao potpora Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, ali je bila otvorena za sve zainteresirane za tematiku razrade projektnih ideja.

Na radionici je sudjelovalo tridesetak predstavnika gradskih upravnih tijela i gospodarstvenih i obrazovnih institucija na regionalnoj i nacionalnoj razini, a održana je u prostoru Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Radionicu je otvorila pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, gospođa Jelena Ricov, nakon čega je uslijedila kratka uvodna prezentacija analize strateških dokumenata i pregleda mogućnosti za sufinanciranje projekata iz fondova Europske unije, te je sudionicima prezentirana metodologija rada.

Prvi ciklus projektnih radionica jedna je od aktivnosti u okviru pružanja usluga „Stručne podrške za proces razrade  i usmjeravanja projektnih prijedloga u području jačanja konkurentnosti gospodarstva na lokalnoj razini“.

Cilj radionica je pripremiti projekte koji će uključiti kao partnere organizacije i ustanove iz područja gospodarstva, turizma, kulturnih djelatnosti i akademske zajednice, a koji će se, ovisno o uvjetima raspisanim u budućim natječajima, prijaviti za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

Za potrebe detaljne razrade identificiranih projektnih ideja, Ured za programe i projekte Europske unije organizirat će tematske projektne radionice krajem veljače i početkom ožujka 2017. godine.
  
     

Vijesti i aktualnosti