clanak False

Održan Nacionalni info dan za Program transnacionalne suradnje INTERREG MEDITERRANEAN 2014.-2020.

15.02.2017.
Povodom drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga za Program transnacionalne suradnje Interreg Mediterranean 2014. -2020., održan je Nacionalni info dan u svrhu pomoći potencijalnim prijaviteljima u Hrvatskoj, 2. veljače 2017. godine u hotelu International u Zagrebu. 
 
Radionici su prisustvovali predstavnici javnih i privatnih organizacija sa sjedištem u regijama mediteranskog područja, zainteresiranih za dostavu prijava u okviru drugoga poziva na dostavu modularnih projektnih prijedloga.

Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je od 30. siječnja 2017. u 12:00 sati do 31. ožujka 2017. u 12:00 sati.

Prihvatljivi prijavitelji za područje Hrvatske su sve jedinice lokalne i područne (regionalne) vlasti, javne ustanove, privatne ustanove i međunarodne organizacije.
 
Detaljni uvjeti i rokovi za 2. poziv na dostavu modularnih projektnih prijedloga dostupni su na web stranici: http://interreg-med.eu/en/2nd-call-for-modular-projects-is-open/.  Također je moguće kontaktirati predstavnike nacionalnih kontaktnih točaka i Zajedničkog tajništva (info@INTERREG-med.eu).

Program transnacionalne suradnje Interreg Mediterranean 2014. - 2020. promiče suradnju i razmjenu iskustava među partnerima, a u njemu sudjeluje trinaest država mediteranskog područja. 
 
U sklopu programa Interreg Mediterranean 2014.-2020., državama sudionicama će do 2020. godine na raspolaganju biti 265 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa Mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.
 

Sve prezentacije s Nacionalnog info dana možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Prezentacija1 - Prezentacija programa Interreg Med
Prezentacija2 - Prezentacija 2.poziva
Prezentacija3 - Pomoć hrvatskim prijaviteljima


 


Vijesti i aktualnosti