clanak False

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

26.06.2020.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 1. rujna 2020. započinje sa zaprimanjem prijava na Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.
 
Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.
 
Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivihizvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima će se tako, neovisno o lokaciji, s do 60% sredstava sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.
 
Dodatne informacije dostupne su na mrežnim stranicama Fonda.

Vijesti i aktualnosti