clanak False

Indikativna lista projekata iz područja znanstvene infrastrukture za novo programsko razdoblje 2014.-2020.

 
11.04.2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je ažuriranu Indikativnu listu projekata istraživanja i razvoja znanosti, čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentost i kohezija 2014-2020.

Projekti koje se planiraju provoditi u sklopusu jednog ili više prioritetnih tematskih i podtematskih područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine, koju je Vlada Republike Hrvatske usvojila u ožujku 2016. godine. 

Trenutno je na indikativnoj listi ukupno 50 znanstvenih projektnih prijedloga iz cijele Hrvatske, od kojih je 30 iz Grada Zagreba, čime se potvrđuje da je Grad Zagreb vodeći sveučilišni i znanstveni centar Hrvatske.

Pripremom projekata za sufinanciranje iz EU sredstava, povećati će se kvaliteta znanstvenih istraživanja, te pojačati suradnja znansvenih institucija sa gospodarstvom.

Popis svih znanstvenih projektnih prijedloga dostupan je na poveznici.

Detaljnije informacije o formiranju Indikativne liste, te koracima koje su projekti prošli kako bi bili uvršteni na Indikativnu listu možete pronaći na linku.
 
 


Vijesti i aktualnosti