clanak False

Europska urbana politika u fokusu

08.02.2017.
Budućnost europske urbane politike i uloga urbanih područja i gradova bili su u fokusu u Milanu od 2. do 3. veljače.
Sedam urbanih područja (Milan, Barcelona, Porto, Gdanjsk, Bari, Riga i Zagreb) u partnerstvu s organizacijom ALDA (Europska organizacija za lokalnu demokraciju), susreli su se u Milanu kako bi raspravljali, razmijenili mišljenja i predložili zajedničko stajalište o važnosti kohezijske politike i urbane agende. Susret je inicirao Carmine Pacente, predsjednik Komisije za međunarodne poslove. Bila je to prilika za dijalog predstavnika urbanih regija i Europske komisije.


Sastanak se održao u okviru pokretanja projekta MEANING, dvogodišnjeg projekta sufinanciranog od strane programa Europa za građane, kojem je cilj izgraditi tematsku mrežu europskih urbanih gradova kako bi razmjenjivali znanja, iskustva i dobru praksu o svom upravljanju i ulozi u budućnosti europskog upravljanja fokusirajući se na sudjelovanje građana u ovim procesima.

Projekt MEANING, pod vodstvom grada Milana, a u partnerstvu s Gradom Zagrebom, želi promicati nove instrumente kako bi unaprijedili građansko sudjelovanje u stvaranju politika na urbanoj razini.

Više informacija o projektu MEANING možete pronaći na poveznici.

Popis provedenih aktivnosti u sklopu projekta MEANING dostupan je na poveznici: Popis aktivnosti/List of activities.

      

     

Vijesti i aktualnosti