clanak False

Europska komisija odobrila financiranje TAIEX radionice na temu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u Zagrebu 25.-26. listopada 2016

08.09.2016.

Grad Zagreb se, zajedno sa slovenskim partnerima, u kolovozu 2016. prijavio za korištenje novog alata Europske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija - TAIEX kojemu je svrha okupiti stručnjake iz različitih zemalja članica kako bi razmjenjivali iskustva i učili jedni od drugih. S obzirom na to da su hrvatski gradovi (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Slavonski Brod, Zadar i Pula) u fazi pripreme i natjecanja za sredstva koja im stoje na raspolaganju u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU), pomoć stručnjaka iz Europske komisije kao i razmjena iskustva sa gradovima susjedne Slovenije koji su u nešto zrelijoj fazi pripreme ITU-a, mogu značajno doprinjeti daljnjem razvoju plana implementacije spomenutih ulaganja.
 
Europska komisija je odobrila prijavu te će, sufinancirati dvodnevnu radionicu (25. do 26. listopada ove godine) u organizaciji Grada Zagreba i Službe Vlade Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku na temu pripreme ITU. Radionica će se održati u samome centru Zagreba, u Kući Europe te će okupiti stručnjake iz Europske komisije, Češke, Nizozemske te više od 100 predstavnika relavantnih institucija državnih i lokalnih razina Republike Hrvatske i Slovenije.

Vijesti i aktualnosti