clanak False

EUCF inicijativa: tehnička pomoć gradovima i općinama

09.09.2020.
Cilj European City Facility (EUCF) inicijative je stvaranje mreže investicijskih projekata energetski održivog razvoja u gradovima i općinama zemalja širom Europe.
 
EUCF inicijativa od posebne je važnosti za nacionalne i lokalne financijske dionike zbog mogućnosti „otključavanja“ više od 320 milijuna eura vrijednih javnih i privatnih investicija,. Energetska tranzicija postaje ključna tema ne samo na razini EU, već na razini cijelog svijeta budući da osigurava održivost, štiti prirodu i okoliš i sva bogatstva kojima Hrvatska obiluje.
 
Fiksnom potporom do 60 tisuća eura po prijavi, EUCF inicijativa financirat će sve interne i eksterne aktivnosti i usluge grada ili općine koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji su uspješno aplicirali za EUCF odobreni će paušalni iznos potpore moći upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, odnosno dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta.
 
Lokalne vlasti, gradovi i općine, potiču se da udruže snage i resurse te predaju zajedničke prijave kako bi razvili ambiciozne projekte i povećali svoje šanse za uspjeh. Privatni subjekti ne ispunjavaju uvjete za prijavu.
 
Prvi rok za prijavu otvoren je do 02.10.2020., 17:00h.
 
Više informacija dostupno je na poveznici.

Vijesti i aktualnosti