clanak False

3. konferencija u sklopu projekta MEANING, 10. - 12. listopad 2017.

12.10.2017.

U Briselu je u sklopu Europskog tjedna regija i gradova (European week region and cities), održana 3. konferencija u sklopu projekta MEANING (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance). Na konferenciji su sudjelovali nositelj projekta i ALDA- Europsko udruženje za lokalnu demokraciju, i svi projektni partneri Grad Milano, Grad Bari, Grad Porto, Grad Barcelona, Grad Gdanjsk, Grad Riga i Grad Zagreb, okupljeni pod konzorcijem MEANING, kako bi predstavili konkretne akcije koje podržava urbana politika i na temelju toga iskustva donijeli prijedloge za sljedeće programsko razdoblje.

Tema konferencije u sklopu projekta je bila “Metroplitanske gradske vlasti koje oblikuju EU urbanu politiku“. Održana je i panel rasprava na kojoj je pored ostalih predstavnika projektnih partnera sudjelovala pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije gđa. Jelena Ricov, te predstavnici EU institucija.

Raspravljalo se je o pripremama nove strategije nakon 2020. godine, koja je suočena s izazovima kao što je Brexit te s potencijalnim posljedicama na proračun EU i urbanu politiku. U tom kontekstu, metropolitanska dimenzija urbane politike EU-a postaje relevantno rješenje: izazovi kao što su mobilnost, kvaliteta okoliša, upravljanje i teritorijalna kohezija često se najbolje bave metropolitanskim pristupom.

Više informacija o projektu MEANING možete pronaći na poveznici: http://www.alda-europe.eu/newSite/project_dett.php?ID=88

 

Vijesti i aktualnosti