clanak False

XII. susreti za Rudija

19.04.2017.

 U Gornjoj Stubici su 10. svibnja 2009. održani tradicionalni "Susreti za Rudija", kulturno-sportsko-zabavna manifestacija koju već 12. godinu zaredom (od 1998. godine) u znak sjećanja na hrabrog, tragično stradalog pilota Domovinskog rata, Rudolfa Perešina, rođenog u ovom kraju, zajednički organiziraju Zagrebački zrakoplovno-tehnički savez Rudolfa Perešina, Općina Gornja Stubica i Zagrebačka zajednica tehničke kulture uz punu potporu Ministarstva obrane RH, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i MUP-a Hrvatske. Kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb Susrete redovito sufinancira zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Ovogodišnje Susrete, na kojima se okupilo više od 20 000 posjetitelja,  uzvanika i gostiju, u ime pokrovitelja – Grada Zagreba, na prigodnoj svečanosti ispred biste Rudolfa Perešina u Spomen parku koji nosi njegovo ime, otvorila je zagrebačka dogradonačelnica Ljiljana Kuhta-Jeličić.

   

U bogatom cjelodnevnom sportskom, kulturno-umjetničkom i zabavnom programu posebno atraktivan bio je tradicionalni gotovo trosatni aeromiting u kojem su sudjelovali helikopteri Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i MUP-a, akrobatske i ultralake letjelice, avioni zagrebačkih aeroklubova, motorne jedrilice i zmajevi. Posebnu pažnju i ovaj su put izazvali preleti vojnih MIG-ova 21, skokovi padobranaca te veličanstven večernji vatromet.

  

 


Novosti 2009