clanak False

25 puta na pobjedničkom postolju!

19.04.2017.

Novi veliki uspjeh zagrebačkih informatičara na državnom natjecanju u Dubrovniku

Na ovogodišnjem Državnom natjecanju i smotri softverskih radova učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske iz područja informatike-računalstva za školsku godinu 2008./2009. održanom u Dubrovniku od 22. do 26. ožujka, ekipa Grada Zagreba postigla je izvanserijske rezultate u programiranju: čak 25 puta penjali su se na pobjedničko postolje! Učenik 4. razreda osnovne škole Mladost iz Zagreba, Vedran Kurdija, član Udruge programera "S vijugom", osvojio je jedno prvo i jedno treće mjesto (programiranje u Pascalu). Prva mjesta osvojili su još i Karlo Grozdanić, Petar Orlić, Mihael Liskij, Mihael Peklar i Božen Mušterić programirajući u LOGO-u.

Zagrepčani su, pored toga, izborili i sedam mjesta u nacionalnoj reprezentaciji te osvojili zlato (Goran Žužić) i broncu (Ivica Kičić) na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana odmah po završetku državnog natjecanja.

S osvojenih osam prvih, osam drugih, devet trećih, te jednim prvim i trećim mjestom na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, zagrebački su informatičari nastavili najbolji niz u povijesti državnih natjecanja u RH. U posljednje četiri godine osvojili su čak 90% prvih te oko 75% drugih i trećih mjesta.

Desetogodišnji sustavni rad Zagrebačkog računalnog saveza na programima poticanja darovitosti – isplatio se!

 


Novosti 2009