clanak False

"3 sata Zagreba" – utrka izdržljivosti i spretnosti

19.04.2017.

Pod nazivom "3 sata Zagreba" na Miniautodromu "Ayrton Senna" na zagrebačkoj Knežiji 3. listopada 2009. održana je po prvi put  u Zagrebu timska utrka automodela na daljinsko upravljanje u neprekidnom trajanju od tri sata. U atraktivnoj utrci, koju su organizirali Automodelarski klub "Croatia Model" iz Zagreba i Zagrebački automodelarski savez, sudjelovalo je 14 timova iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Rijeke, Rovinja te Slovenije.

Tim su sačinjavala dva vozača i dva mehaničara koji su, izmjenjujući se tijekom vožnje, upravljali jednim modelom puna tri sata bez zaustavljanja. Kao i na utrkama prave "Formule 1" bilo je dopušteno nadolijevanje goriva i promjena guma na modelima čija je pripremljenost, uz vještinu vozača, bila presudna za dobar plasman.

Nakon trosatne naporne vožnje prvo mjesto osvojili su Dinko Folnović iz AMK "Croatia Model" i Viktor Bolšec iz AMK "Viktor"  iz Zagreba, drugo Marko Grigić i Aleksandar Žaja, a treće Tomislav Benc i Zvonimir Matošić, sva četvorica iz AMK "Croatia Model" iz Zagreba.

Uz iskusne vozače vještinu upravljanja automodelom, koncentraciju i snalažljivost pokazali su i mladi vozači, juniori i polaznici Automodelarske škole.

Utrku je otvorila i startala gospođa Madeleine Wolf, načelnica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

  


Novosti 2009